Even voorstellen

Over mij……..

Óf ik ging vol focus op mijn bedrijf, maar dan knaagde het gevoel dat ik geen goede moeder was. Dan liep ik in het huishouden achter de feiten aan: de wasmand puilde uit en het huis was niet schoon.

Óf het liep thuis op rolletjes thuis, maar dan had ik het gevoel dat ik te weinig tijd en energie aan mijn business kon besteden. Dat bleek dan ook wel uit de resultaten…

Ik beschouwde mezelf als een vrouw met een gezin, met allerlei zorgtaken en huishoudelijk werk te doen. Daarnaast had ik mijn werk. Fulltime weliswaar want dat moest ik toch gewoon kunnen. Het huishouden moest spik en span zijn; de was gewassen en gestreken, de koelkast gevuld en het huis schoon. En dan alles wat er voor de kinderen moest gebeuren, de tandarts, logopedist, oefenen met lezen, hulp bij het huiswerk. Dat is toch allemaal de taak van moeder? Zo doen alle vrouwen in mijn omgeving dat. Toch vond ik het een hele uitdaging mijn bedrijf te runnen én op al die andere vlakken te voldoen (aan mijn eigen lat). Het voelde allebei als half. Bovendien was mijn overtuiging: huishoudelijke taken mag je alleen uitbesteden als je zelf een volwaardig inkomen realiseert. En tja dat lukte niet. Hoe waardeloos was ik eigenlijk als ik én niet in staat was een goed inkomen te realiseren, maar ik ook het huishouden en zorgtaken niet perfect had? Ik voelde mezelf een mislukkeling. Al liet ik dat naar de buitenwereld toe niet merken.

Het heeft lang geduurd, maar ik kwam erachter dat dát me allemaal niet gelukkig maakte. Voldoening haal ik uit mijn werk. En natuurlijk houd ik van mijn man en kinderen, maar al die rompslomp in huis! Laat mij maar lekker werken. Ik ben dus ambitieus!

Ilse Verheijen-Briels

Er veranderde veel toen ik dat inzicht kreeg. Ik accepteerde mijn ambitie. Zag dat het nodig was andere keuzes te maken om ruimte te kunnen geven aan mijn ambitie. Door allerlei zaken waar ik geen energie van krijg anders in te richten of uit te besteden, kreeg ik meer ruimte om mijn ambitie waar te maken. Zo kocht ik een robotstofzuiger. Het huis schoon, terwijl ik aan het werk ben. Heerlijk, toch!?

Nu heb ik meer tijd voor mijn bedrijf en verdien veel meer. Doordat ik ook veel meer geld overhoud kan ik mezelf een mooi salaris betalen. Dat maakt dat ik méér andere keuzes maak. Naast de robotstofzuiger heb ik bijvoorbeeld inmiddels een dweilrobot. Mijn bedrijf loopt veel beter. Het maakt dat ik mezelf veel meer waard vind. Ik mezelf serieuzer neem. Makkelijker geld aan mezelf of aan leuke dingen uitgeef. En dat geeft zo’n geluksgevoel. De vrije tijd die ik heb, besteed ik nu veel meer als quality-time. Tijd voor mijn gezin en tijd voor mezelf.

ZO DENK IK EROVER….

Het maakt me dan ook boos en wanhopig te zien dat er veel meer hard werkende ondernemende moeders zichzelf geen goed salaris kunnen betalen. Ze gaan niet volledig voor hun ambitie terwijl ze dat wel graag willen. Ze verdienen te weinig met hun bedrijf waardoor ze niet de financiële mogelijkheden hebben taken uit te besteden of vinden dat het niet mag, omdat ze zo weinig verdienen.

Dat is waar ik graag iets aan wil doen. Ik ben van mening dat iedere ondernemende moeder in staat is haar ambities waar te maken én er (serieus) geld mee te verdienen. Ze kan en mag ambitieus zijn én een leuke moeder en partner. Dat kan naast elkaar bestaan. Door andere ondernemende vrouwen hierbij te helpen snijdt het mes aan twee kanten. Ik kan zelf mijn ambitie waarmaken en een leuk leven hebben, maar ook andere moeders zijn hierdoor in staat dit te doen. We geven daarmee ook nog eens een heel mooi voorbeeld aan onze kinderen. Vrouwen doen ertoe, niet alleen in het gezin, ook op werkvlak! Ik hoop dan ook uit de grond van mijn hart dat onze kinderen en kleinkinderen het dilemma van werken en zorgen niet meer hoeven te ervaren.

Ik ben van mening dat je zakelijk en privé niet los van elkaar kunt zien. Hoe jouw zakelijke financiële plaatje eruit ziet bepaalt hoe je privé je leven kunt inrichten. Tegelijkertijd is het ook zo dat hoe jij wil dat het er privé uitziet, bepalend is voor wat er zakelijk moet zijn.

Nog even dit over mij….

Ik ben een echte kletskous, omdat ik nou eenmaal graag mijn kennis deel. Mijn gesprekken hebben wél inhoud, ik kom echt op dreef als (ik vind dat) het ergens over gaat.

Als ik enthousiast en nieuwsgierig ben (en dat gebeurt nogal eens 😉) bijt ik me er graag in vast. Ik verdiep me in de materie en neem niet alles zomaar voor waar aan. Ik ben kritisch waarop ik me baseer, sommigen noemen me ook wel een tikkeltje eigenwijs 😊.

Mijn uitstraling is lief, maar ik kom nogal eens fel uit de hoek. Weet dat je dan de juiste snaar te pakken hebt en ik je vanuit een goed hart wil laten zien dat het anders kan.  Het is altijd mijn bedoeling dat het jou en jouw bedrijf ten goede komt.

Ik leg de lat graag hoog, dat schept ook een verwachting….

Waar ik niet goed tegen kan zijn bedrijfjes  dus praat niet over jouw bedrijfje  en vraag ook niet naar mijn bedrijfje. Voor ‘serious business’ ben je bij mij aan het juiste adres.

Als je me beter leert kennen zou je weten dat ik ……

  • een geboren en getogen Limburgse ben, een stukje Limburgse vlaai er bij mij altijd in gaat.  Nee niet allemaal voor me meenemen, anders ben ik straks breder dan ik groot ben.
  • graag een recept uitprobeer, maar ik nog meer kan genieten van om een avond uiteten of lekker borrelen met vrienden; mijn ultieme avond.
  • frietjes op mijn bord in een vaste volgorde opeet. Eerst de kleine harde, de lange (en lekkerste) op het laatst.
  • ontzettend kan genieten van een wandeling in de natuur met daarna (of tussendoor) een heerlijke kop verse gemberthee met citroen of verse muntthee.
  • een avond tv-kijken het liefst doe in mijn velvet-pyjama broek, onder een dekentje op de bank.
  • mijn perfectionisme zo ver ging dat de handdoeken en ook ons servies op kleur gesorteerd in de kast móest staan. Gelukkig voor mijn gezin én mijzelf heb ik daar afstand van kunnen doen….
  • van een opgeruimd huis en van structuur houd en daar maakt mijn gezin dankbaar gebruik van (“Mam, waar is…..”)

Wil je meer van me weten of weten hoe ik jou kan helpen van jouw bedrijf ook een financieel succes te maken?

Plan dan hier een gratis Winstgesprek.

Volg mij op Social Media